+36 20 555 1155

Hasznos tippek

 

Melyik oldalon van az autón a töltőnyílás?

Amikor idegen autóval kell tankolnunk, például autókölcsönzés során, sokszor fordul elő, hogy nem tudjuk, melyik oldalon van az üzemanyag töltő nyílás. Ezt az autókban úgy jelzik, hogy a műszerfalon a stilizált kútfejnek a megfelelő oldalán, vagy egy töltőpisztoly, vagy egy kis háromszög látható.

Mit tegyünk, ha elfelejtettük megvenni a havi autópálya matricát, és záporoznak a büntetések?

Ebben az esetben évente egy alkalommal kérhetjük, hogy méltányosságból engedjék el a büntetések egy részét. Ekkor csak két büntetést kell befizetni, a többit elengedik. Sőt, ha már több mint két büntetés befizetésre került, a különbözet visszautalásra kerül. Ügyintézés az M1-M7, illetve az M3 kivezető szakaszán, az ÁAK ügyfélszolgálatán.

Mi a helyzet, ha ugyanarra az időszakra többen vettünk matricát?

Ha egyszerre többen vesznek matricát ugyanarra az időszakra, akkor lehet kérni, hogy az egyiknek az ellenértékét (bizonyos összeg levonása után) visszatérítsék. Ügyintézés az M1-M7, illetve az M3 kivezető szakaszán, az ÁAK ügyfélszolgálatán.

Mi a teendő, ha eltévesztjük a rendszámot?

Egy karakter eltérés esetén cca. 1000 Ft-os díj ellenében kérhetjük a rendszerben a rendszám kijavítását. Ügyintézés az M1-M7, illetve az M3 kivezető szakaszán, az ÁAK ügyfélszolgálatán.

Mi a teendő, ha nem tudjuk, hogy meddig érvényes az autópálya matrica?

Előfordul, hogy sms-ben vesz valaki matricát, de nem tudja megnézni az sms-t (például véletlenül kitörölte a visszaigazoló üzenetet). Ha ilyenkor kíváncsiak vagyunk arra, hogy meddig érvényes a matrica, akkor küldjük el az “info” szót, ugyanarról a hívószámról, amiről vásároltuk a 20,30,70 (szolgáltatónak megfelelően) 8 100 100 telefonszámra. Pár percen belül válasz sms-ben értesítést kapunk az érvényességről.

Hogy tudjuk megelőzni, hogy parkoláskor ne „daráljuk le” az autó kerekét a padkával?

Mindannyian tudjuk, hogy tolatva lehet könnyen a kis helyre beparkolni. De hazánkban divat a borotva élességű, sőt néha extra magas padkák alkalmazása. Ha nem szeretnénk, hogy a kő ledarálja a kerekünket, fordítsuk a föld felé a jobb oldali visszapillantót. Így tökéletesen tudjuk követni a kerék útját, azt az ívet, amin a kerék halad. Bizonyos prémium autóknál a hátramenetbe kapcsolásnál ez automatikusan megtörténik, bár ez néha, amikor nem parkolási céllal tesszük hátramenetbe a sebességváltót, zavaró is lehet.

end faq

 

SHORT TERM RENTS

LONG TERM RENTS

CALL US!

(+36 20 555 1155)

WRITE US!

MAP

 

FAQ