+36 20 555 1155

Frequently Asked Questions

 

KI VEZETHETI A BÉRAUTÓT?

Alapesetben kizárólag a bérleti szerződésen megjelölt sofőrök vezethetik a bérautót. Ettől csak vészhelyzetben lehet eltérni, azonban ilyenkor utólag az autókölcsönzőt tájékoztatni kell a sofőrök személyéről. De a szerződésben díjmentesen több személyt is meg lehet jelölni sofőrként.

HOGYAN SZÁMOLJÁK AZ AUTÓBÉRLÉS IDŐTARTAMÁT?

Az autóbérlet időtartama alapesetben egy nap. Az autókölcsönzés szempontjából egy nap 24-27 órás időtartamot jelent.

1. A három óra többletet még egy napként számolunk el.

2. A három és a hat óra közötti többlet autóbérleti időért fél nap kerül felszámításra.

3. A hat órát meghaladó többlet felett már újabb napot számít fel a Yes Autorent autókölcsönző.

Egy példa a fenti szabály alkalmazására autókölcsönzés során a gyakorlatban:A bérautó kiadási

időpontja délelőtt 11.00 óra

1. Ha a bérautó visszahozatala 14.00 óráig megtörténik, akkor ugyanannyi nappal számolunk,

mintha az autóbérlés 11.00 órakor véget ért volna.

2. Ha a bérautó leadása 14.00 és 17.00 óra között történik, akkor egy fél nap autóbérleti díj

felszámításra kerül.

3. Ha az autóbérlés 17.00 órakor ér véget, akkor már plusz egy nap autókölcsonzési díj kerül

felszámításra.

MIKOR FOGLALJÁK LE A KAUCIÓ ÖSSZEGÉT?

A kaució általában a bérautó átvételének napján,vagy ha a bérautó átadása munkaszüneti napra esik, úgy az azt megelőző utolsó munkanapon kerül lefoglalásra.

Kiszállítás esetében az átadást megelőző napon foglaljuk le az autókölcsönzéshez szükséges kauciót a korábban megadott kártyaadatok segítségével. Ennek az az oka, hogy a foglalásnál probléma léphet

fel. Itt elsősorban bankkártya problémára gondolunk, pl. alacsony összegre beállított napi limit, fedezethiány stb. Ilyen esetekben jobb, ha van még ideje a kártyatulajdonosnak, hogy intézkedni tudjon a számlavezető bankjánál. Illetve amennyiben szükséges, úgy egy másik kártyája adatait meg tudja adni.

Fontos!

Amennyiben a kaució foglalása a nem tud megtörténni, úgy az autót nem áll módunkban átadni. Ebben az esetben a foglaló összege az ügyfél terhére felszámításra kerül. A foglaló a bérleti díj 10%-a minimum 5.000 Ft.

A KAUCIÓ ÖSSZEGÉT LEVONJÁK A KÁRTYÁRÓL?

10 napnál rövidebb időtartamú bérlet esetén nem. Ekkor csak annyi történik, hogy a kaucióból 100.000 Ft-ot külön foglalunk, és ezt a foglalást csak az autó visszaadását követően 30 nappal engedjük el (ennek oka az, hogy a különböző büntetések pl. parkolási bírság, gyorshajtás stb. később érkeznek meg). Amennyiben a kaució több mint 100.000 Ft akkor a kaució többi részét bankkártyán vagy hitelkártyán foglaljuk le (előengedélyezés). Ehhez a bérlet tervezett utolsó napjától számítva még legalább 2 hónapig érvényes bank-, vagy hitelkártyára van szükségünk. Ezt az összeget az autó visszaadásakor szabadítjuk fel.

10 napnál hosszabb, de 30 napnál rövidebb időtartamú bérlés esetén a kaucióból 100.000 Ft levonásra kerül, melyet az autó leadását követően 30 nappal fizetünk (utalunk) vissza a bérlő számára. A kaució többi része ugyanúgy, mint az előző esetben az autó leadásakor kerül felszabadításra.

30 napot meghaladó bérlet esetén a kaució teljes összege levonásra kerül. Ekkor 100.000 Ft az autó visszaadása után 30 nappal, a fennmaradó összeg pedig az autó leadásakor kerül visszafizetésre.

A KAUCIÓ ÖSSZEGÉNEK RAJTA KELL LENNIE A KÁRTYÁN?

A számlán levő pénz mennyiségének, vagy hitelkártya esetén a hitelkeretnekfedeznie kell az autókölcsönzéshez szükséges kaució mértékét.

Ha limit van a kártyán, akkor azt, az esetleges fennakadások elkerülése érdekében előzetesen meg kell emelni.

MIKOR ÉS HOGYAN KAPOM VISSZA EZT AZ ÖSSZEGET?

Az előengedélyezés megszüntetése után az összeg feloldásának átfutási ideje körülbelül 2-3 nap, a bankok egymás közti kommunikációjától függően.

MILYEN MÓDON TELJESÍTHETŐ A FOGLALÁSI DÍJ?

Teljesíthető készpénzben, átutalással, vagy a gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés érdekében a bank- ill. hitelkártya adatok megadásával. 

A foglalási díj összege a bérleti időszak kezdetéhez képest 15 napot megelőzően a bérleti díj 30%-a, de minimum 10 000 Ft.

A bérleti időszakot megelőző 15 napon belül történő foglalás esetén a teljes bérleti díj foglalási díjnak minősül.

A bankkártyáról a következő adatok szükségesek: A bankszámla sorszáma (4*4 számjegy), a kártya érvényességi dátuma, illetve a cv2 kód (mely általában a kártya hátlapján az aláírási csíkon található háromjegyű szám). A bérleti igény törlése esetén a foglalási díj összegét nem áll módunkban visszafizetni. Azonban a befizetett foglalási díj két évig rendelkezésre áll, és lebérelhető (csökkentve a 10.000 Ft adminisztrációs költséggel).

KÜLFÖLDRE KI LEHET VINNI A BÉRAUTÓT?

Igen, a bérautó az Európai Unió országaiban szabadon használható.

MIKOR KELL KIFIZETNI A BÉRLETI DIJAT?

A bérleti díjat minden esetben az autóbérlés kezdetéig ki kell fizetni.

Legkésőbb a bérautó átvételének napján, mely teljesíthető készpénzben, átutalással vagy bankkártyával. Fontos! Átutalással történő fizetés esetén a bérleti díjnak a bérleti időszak megkezdése előtt meg kell jelennie a Yes Autorent autókölcsönző bankszámláján.

CSAK DOMBORNYOMOTT KÁRTYA A MEGFELELŐ?

Tapasztalataink alapján ez a kártyatípus az melynek használataa legproblémamentesebb tehát mindenképpen előnyben részesítjük autókölcsönzéskor.

Amennyiben ön tapasztalta már, hogy a bankkártyájával fizetési nehézségei voltak, kérjük hozzon magával alternatívaként egy másik kártyát is.

TARTALMAZZA-E A BÉRLETI DÍJ AZ AUTÓPÁLYA-HASZNÁLAT DÍJÁT?

Nem, a bérleti díjaink nem tartalmazzák ezeket a díjakat.

A bérleti időszak kezdetén, amenyiben az autó bérlője igényli, az autókölcsönző munkatársai interneten megvásárolják az autópálya matricát. Ezért a szolgálataásért a matrica árán felül nem számítuk fel külön díjat.

TARTALMAZZA-E A BÉRLETI DÍJ A PARKOLÁSOK DÍJÁT?

Nem, a bérleti díjaink nem tartalmazzák ezeket a díjakat.

MIT JELENT A "FULL CASCO" KIFEJEZÉS?

Alapesetben a casco jellegű károk rendezésénél a bérlő felelőssége 10%, minimum 100.000 Ft. Ez abban az esetben érvényes, ha a jármű vezetője a felelős, vagy ha nem vonható be a kártérítésbe az aki a kárt okozta. (pl. nincs meg a károkozó, vagy nem volt érvényes kötelező biztosítása stb.). A "Full casco" szolgáltatást a bérlői igények kényszerítették ki. Lényege, hogy egy bizonyos napi felárért az autókölcsönző vállalja azt a kockázatot, hogy egy káresemény ekintetében az autón keletkezett sérülések javítási költségét (ill. azok önrészét) nem térítteti meg a bérlővel. Fontos! A "Full casco" egy káreseményre érvényes, és nem vonatkozik lopásra, és totálkárra. Ezekben az esetekben a kaució teljes összege továbbra is levonásra kerül.

METTŐL-MEDDIG LEHET ÁTVENNI, ILLETVE LEADNI A BÉRAUTÓT?

A bérautó hétköznapokon 9:00 és 17.00 óra között vehető át többletköltség nélkül a Yes autorent ügyfélszolgálatán. Amennyiben munkaidőn kívül kívánja átvenni illetve leadni a bérautót úgy a munkaidőn túli irodanyitásért többlet költséget számolunk fel. Az irodanyitás díjairól a kiegészítő szolgáltatások menüpont alatt tájékozódhat.

A BUDAPEST LISZT FERENC REPÜLŐTÉREN IS ÁT LEHET VENNI AZ AUTÓT?

A Yes Autorent munkatársa természetesen kiszállítja az adott terminál érkező oldalára a lefoglalt bérautót.

A könnyebb felismerhetőség érdekében egy, a bérlő nevével ellátott „táblával” fogja várni az ügyfelet. Természetesen az autóbérlés végén a repülőtéri visszaadás is lehetséges. A kiszállítás díjairól részletes tájékoztatást a kiegészítő szolgáltatások oldalon kaphat. Kérem, amennyiben repülőtéri kiszállítást kér, adja meg a repülőgépe járatszámát. Ez lehetőséget ad a Yes Autorent autókölcsönző munkatársának arra, hogy tájékozódhasson az esetleges késésekről..

ELŐFORDULHAT, HOGY NEM AZ ÁLTALAM RENDELT TÍPUSÚ AUTÓT KAPOM?

A Yes Autorent autókölcsönző munkatársai törekednek arra, hogy lehetőség szerint a megrendelt típust adják át.

Előfordulhatnak azonban olyan esetek, amikor ettől el kell térniük (káresemény, lopás). Ilyen esetekben azonban a helyettesítő bérautó legalább ugyanolyan, vagy magasabb kategóriájú lesz mint az eredeti bérautó.

Természetesen a bérleti díj változatlan marad. A változásról a Yes Autorent autókölcsönző munkatársai minden esetben értesítik az ügyfelet, és ha van rá lehetőség, akkor több alternatívát kínálnak fel.

HOSSZABBÍTÁS ESETÉN MIKOR KELL KIFIZETNI A BÉRLETI DÍJAT?

Hosszabbítás esetén, csak abban az esetben kell a hosszabbított napokra előre rendezni abérleti díjast, ha a hosszabbítás meghaladja az 5 napot.

Rövidebb időtartamú hosszabbítás esetén elegendő a bérleti időszak végén kifizetni a különbözetet.

MI TÖRTÉNIK, HA ELÖBB KELL VISSZAADNOM A BÉRAUTÓT?

A Yes Autorent autókölcsönző ezeket a kedvező árakat csak úgy tudja tartani, hogy a bérautókat nagy kihasználtsággal üzemelteti. Ebből következően sokszor az előzetes foglalások miatt nem tudunk kiszolgálni ügyfeleket. A fentiek miatt vezettük be azt a rendszert, hogy amennyiben az ügyfél a bérleti szerződés lejárata előtt kívánja visszaadni az autót, annak a bérleti díját nem térítjük vissza. Természetesen ez az összeg nem veszhet el az ügyfél számára, ezért a bérleti időszakot követő két éven belül a kifizetett, de le nem bérelt díj "lebérelhető" (csökkentve az 5.000 Ft adminisztrációs költséggel).

Tehát az ügyfél "folyószámláján" ez az összeg rendelkezésre áll, egy későbbi időpontban ez az összeg felhasználható.

MI TÖRTÉNIK, HA ELLOPJÁK AZ AUTÓT?

Magyarországon a totálkár kifizetésekor a biztosítók olyan alacsony bázis értékkel, és olyan nagy mértékű avulással számolnak, hogy sokszor a kifizetett kártérítés összege nem haladja meg a jármű valós piaci értékének 50%-át.

Ebből a sajnálatos magyarországi biztosítási gyakorlatból következően, lopás esetében a Yes Autorent autókölcsönző az ügyféltől a teljes kaució összegét levonja.

SZÜKSÉGES-E NEMZETKÖZI JOGOSÍTVÁNY AZ AUTÓBÉRLÉSHEZ?

Nemzetközi jogosítványra az Európai Unió tagállamain kívül a következő országokból nem szükségesek: Bahama Szigetek, Bahrain, Belorusz, Brazília, Bulgária, Dél-Afrikai Köztársaság, Elefántcsont-part, Észtország, Finnország, Franciaország, Fülöp-szigetek, Guayana, Horvátország, Irán, Izrael, Jugoszlávia, Közép-Afrikai Köztársaság, Kuba, Kuvait, Macedónia, Marokkó, Moldova, Monaco, Niger, Norvégia, Orosz Föderáció, Pakisztán, San Marino, Svájc, Seychelle-szigetek, Szenegál, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Uruguay, Zaire, Zimbabwe. 

end faq

 

RÖVIDTÁVÚ AUTÓBÉRLET

HOSSZÚTÁVÚ AUTÓBÉRLET

BÉRBEADÓKNAK

HÍVJON MINKET!

(+36 20 555 11 55)

ÍRJON NEKÜNK!

TÉRKÉP

 

GY.I.K.

 

 

ÜGYFÉLVÉLEMÉNYEK

 

Feny

 

 

"Köszönöm szépen a remek lehetőséget és feltételeket. Nagyon jól járok veletek, és igazán meg vagyok elégedve a szolgáltatásotokkal! Amíg ez így marad, én hűséggel veletek maradok!"

 

 

 

 

szavay

"Az Internetetn találtam rájuk, és bevallom először azért választottam őket, mert a többi autókölcsönzőhöz képest a 

Később kiderült, hogy nem csak az áraik jók, hanem a szolgáltatásaik színvonala is kíváló. Az iroda könnyen megközelthető. Számos autóbólegkedvezőbb árat kínálták.

 

Mindenkinek szívesen ajánlom, akinek bérautóra van szüksége. Biztos vagyok abban, hogy a továbbiakban is tőlük fogok bérelni, amikor itthon leszek."l lehet választani, az egészen kicsitől, a nagy, kényelmes autókig.

 

 

Garami

 

 

"Szeretettel ajánlom mindenkinek a www.yesauto.hu oldalt. Rugalmas, gyors segítség, és udvarias kiszolgálás. Kíváló autópark."